Trendyol Süper Lig için geri sayım başladı

Video yükleniyor...

Trendyol 1. Lig'de deplasmanda Bitexen Giresunspor'u 3-0 mağlup eden Göztepe, son 3 haftada Süper Lig için avantajını sürdürdü. Ligde puanın 63'e çıkaran ikinci sıradaki sarı-kırmızılı ekip, kalan 3 haftada sırasıyla evinde Gençlerbirliği, deplasmanda Eyüpspor ve seyircisi önünde Bodrum FK maçlarına çıkacak. 
 
Göztepe, ligin 32. Haftasında oynayacağı  Gençlerbirliği mücadelesinden üç puanla ayrılması durumunda takipçilerinin alacağı sonuçlara bakmadan adını Süper Lig'e yazdıracak. İzmir temsilcisi bu hafta Süper Lig vizesi alamasa da kalan 3 haftada alacağı 2 puan bile 2021-2022 sezonunda veda ettiği Süper Lig'e dönmesine yetecek.
 
Bu kez kendi evinde şampiyonluk coşkusu yaşamak isteyen sarı-kırmızılar, tüm planlarını galibiyet üzerine yaptı. Stadı tamamen doldurması beklenen sarı-kırmızılı taraftarların da etkili bir atmosfer oluşturmak için çalışmalara başladığı kaydedildi. Futbolseverlerin koreografi hazırlığında bulunduğu ve statta büyük bir görsel şov düzenleyeceği kaydedildi.
 
Sezona Radomir Kokovic yönetiminde giren İzmir ekibi, istenilen sonuçların alınamaması sonrasından görevinden ayrılmıştı. Bir dönem Fenerbahçe forması da giyen Bulgar teknik adam Stanimir Stoylov'u göreve getiren sarı-kırmızılılar, Tuzlaspor'u 2-0 mağlup ettikleri 13. haftadan itibaren çıkışa geçti.
  
Stoylov ile 19 maça çıkan Göztepe, bu dönemde sadece 3 mağlubiyet yaşadı. Stoılov'un öğrencileri, sezonun geride kalan bölümünde sahasında oynadığı 15 maçta 30 puan elde ederken rakiplerine konuk olduğu 16 maçta da 33 puanı hanesine yazdırdı.
 
Sarı-kırmızılılarda Yalçın Kayan 9 ligde attığı golle şimdiye dek takımının en skorer ismi oldu. Romulo ve Mamah da attıkları 5'er golle Yalçın Kayan'ı takip etti. Son haftalarda gösterdiği performansla dikkatleri çeken Messaoudi ise 4 gol ve 6 asistle toplam 10 gole katkı sağladı.