Trabzonspor bu kez işi sıkı tutuyor

Video yükleniyor...

Spor Toto Süper Lig'de 8. haftayı üstüste aldığı galibiyetlerle 5. sırada tamamlayan Trabzonspor, milli aranın ardından seriye kaldığı yerden devam etmek istiyor.
 
Fakat istatistiklere bakıldığında milli aralar Trabzonspor'a pek yaramıyor. Bordo-mavili takım 2016, 2017 ve 2018 yıllarında, A Milli Takım'ın oynadığı maçlar sonrası ligde karşılaştığı takımlara karşı puan kayıpları yaşadı.
 
Trabzonspor son 3 yılda ligler devam ederken, milli takım maçları nedeniyle Spor Toto Süper Lig'e verilen 7 ara sonrası oynadığı 7 Süper Lig maçında 5 mağlubiyet, 1 beraberlik ve 1 galibiyet elde etti. Bu maçlarda 17 puan kaybeden Karadeniz ekibi, hanesine 4 puan yazdırabildi. 
 
Bordo mavililer, 2018/2019 sezonunda A Milli Takım'ın Rusya ve İsveç ile oynadığı maçlar öncesinde evinde Galatasaray ile karşı karşıya gelmiş ve rakibini 4-0 mağlup etmişti. Trabzonspor, milli maç arasından sonra Aytemiz Alanyaspor ile oynadığı maçta ise Akdeniz ekibine 1-0 mağlup oldu.
 
Bosna Hersek ve Rusya ile oynanan milli maçlar için verilen aradan önce Akhisarspor'u deplasmanda 3-1 mağlup eden Ünal Karaman'ın öğrencileri, bu aranın ardından Spor Toto Süper Lig'in 9. haftasında sahasında Büyükşehir Belediye Erzurumspor'u konuk edecek.