Milli yıldızlar Avrupa'ya damga vurdu! Arda Güler'den sonra...

Video yükleniyor...

Avrupa futbolunda hafta sonu oynanan maçlarda Türk futbolcuların performansları damgasını vurdu. 

La Liga'da şampiyonluk için gün sayan Real Madrid, zorlu Real Sociedad deplasmanında Arda Güler'in golüyle galibiyete uzandı. Real Madrid kariyerinde ilk kez ilk 11'de sahaya çıkan milli futbolcu, 29. dakikada attığı golle takımına 1-0'lık galibiyeti getirdi. 19 yaşındaki oyuncu İspanyol ekibiyle 10 Mart'taki Celta Vigo maçından sonra ikinci golünü kaydetmiş oldu

Arda Güler'in dışında hafta sonu dikkat çeken bir diğer başarılı performansa Hakan Çalhanoğlu imza attı. Deneyimli futbolcu, Inter'in Torino'yu 2-0 mağlup ettiği maçta dört dakika içinde attığı gollerle takımını galibiyete taşıdı. 30 yaşındaki milli futbolcu bu sezon 30'u Serie A olmak üzere 38 resmi maçta 15 kez fileleri havalandırdı.

Arda Güler ve Hakan Çalhanoğlu gibi Yusuf Yazıcı da haftayı golle kapattı. Lille forması giyen Yusuf Yazıcı, Metz ağlarını havalandırarak takımına 3 puanı getiren isimlerden birisi oldu. Sezon sonunda Fransız ekibiyle sözleşmesi bitecek olan 27 yaşındaki oyuncu, bu sezon 41 resmi maçta 12 gol kaydetti.

Kariyerini Premier League'de sürdüren Enes Ünal da geride bıraktığımız hafta sonunu verimli geçiren milli futbolculardan biri oldu. Bournemouth'un Brighton'ı 3-0 yendiği maçta takımının ikinci golünü kaydeden Enes, Bournemouth kariyerinde ikinci kez gol sevinci yaşadı.

Championship'te mücadele eden Hull City'nin öne çıkan yıldızlarından Ozan Tufan ise takımının sahasında Ipswich Town'la 3-3 berabere kaldığı maçta bir gol kaydetti. Ozan Tufan'ın yanı sıra maça ilk 11'de başlayan Abdülkadir Ömür 74 dakika sahada kaldı. 

Öte yandan Yunus Akgün'ün formasını giydiği, bir diğer Championship ekibi Leicester City ise Premier League vizesi aldı. Lacivert beyazlılar, sahasında Southampton'ı 5-0 mağlup ederek bitime bir hafta kala Premier League'e yükselmeyi garantiledi. Maça yedek kulübesinde başlayan 23 yaşındaki oyuncu, karşılaşmada süre alamadı.

Portekiz Ligi'nde Benfica forması giyen Orkun Kökçü de takımının Braga'yla oynadığı maçın son 20 dakikasında süre alsa da bir asist yaparak haftayı skor katkısıyla tamamlayan bir diğer milli futbolcu oldu.