Milano'da Hakan Çalhanoğlu'na büyük sevgi!

Video yükleniyor...

İtalya – Serie A'da 2023-2024 sezonunu zirvede tamamlamayı garantileyen Inter, Milano'da taraftarlarıyla şampiyonluğu kutladı.

Torino ile oynanan ve Hakan Çalhanoğlu’nun golleriyle 2-0 kazanılan 34. hafta karşılaşmasının ardından şehirde şampiyonluk turu atan mavi siyahlıların zafer yolculuğu tam 9 saat sürdü.

Interli oyuncular ve teknik heyeti taşıyan iki üstü açık otobüs, geniş güvenlik önlemleri altında ve mavi-siyahlı taraftarların yoğun sevgi gösterisi eşliğinde Guiseppe Meazza Stadı'ndan kent merkezindeki Duomo Katedrali'ne kadar Milano caddelerinde şampiyonluk turu attı...

7 yıldır top koşturduğu Serie A'da ilk şampiyonluk sevincini yaşayan ve performansıyla bu başarının önde gelen isimlerinden olan milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu da kutlamalara Türk bayrağıyla katıldı. Tur sırasında Türk bayrağını sallayan milli futbolcuya, Interli taraftarların da tezahüratlarla sevgi gösterisinde bulundukları görüldü.

8 kilometrelik mesafeyi yaklaşık 9 saatte kateden takımı taşıyan otobüsler, meydanda havai fişek gösterileri ve meşalelerle karşılandı.

İtalyan basınına göre 100 bin kişinin katıldığı şampiyonluk turunda, Inter takımı ve taraftarları, lig tarihinin 20. Şampiyonluğunu büyük coşkuyla kutladı.

Inter'in lig şampiyonluğu kupasını,, kendi sahasında oynayacağı son lig maçı olan 37. Haftadaki ınter - lazoo müsabakasının ardından alması bekleniyor...