İşte Kardemir Karabükspor - Fenerbahçe maçının özeti

Video yükleniyor...

Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında şampiyonluk mücadelesi veren Fenerbahçe deplasmanda Kardemir Karabükspor'u 7-0 yendi ve bu sezonki en farklı galibiyetini elde etti.

Bu sonuçla puanını 69'a yükselten sarı lacivertliler lider Galatasaray ile olan 3 puanlık farkını korudu ve şampiyonluk umutlarını son haftaya taşıdı.

Fenerbahçe'de teknik direktör Aykut Kocaman, son oynadıkları Bursaspor maçına göre ilk 11'de tek değişiklik yaptı. Sarı-lacivertli ekip sahaya Volkan Demirel, Şener Özbayraklı, Skrtel, Neustaedter, Hasan Ali Kaldırım, Giuliano, Mehmet Topal, De Souza, Chahechouhe, Fernandao ve Soldado 11'i ile çıktı. 

Daha önce Spor Toto Süper Lig'den, Spor Toto 1. Lig'e düşmesi kesinleşen Kardemir Karabükspor'da 9 oyuncu kadroda yer almadı. Ülkesinin milli takımına çağrılan Olafur Skulason, sakatlıkları bulunan Ferhat Görgülü, Adam Stahl, Luis Ibanez ve Marius Alexe, kart cezalıları Hamidou Traore ve Alican Karadağ, kadro dışı bırakılan Kerim Zengin ile Leandrinho bu maçta forma giyemedi. Kardemir Karabükspor maça, Rybka, Hakan Aslantaş, Kravchenko, Tayyib Talha Sanuç, İshak Doğan, Osman Çelik, Murat Akın, Cem Özdemir, Kage, Bliznichenko ve Ergin Keleş ilk 11'i ile çıktı.

Karşılaşmanın ilk düdüğü ile birlikte oyunda üstünlüğü eline alan sarı lacivertliler henüz 2. dakikada Anton Kravchenko'nun kendi kalesine attığı golle 1-0 öne geçti. Bu golden sonra rahatlayan Aykut Kocaman'ın öğrencileri rakip kalede etkili olmaya devam etti. 20. dakikada Soldado'nun pasına hareketlenen Fernandao Karabükspor kalecisi Rybka'yı geçti ve topu bir kez daha ağlarla buluşturdu. 2-0! Bu golden 9 dakika sonra Hasan Ali'nin sol kanattan ceza sahasına gönderdiği topa iyi yükselen Brezilyalı golcü şık bir vuruşla takımının 3. kendisinin ise 2. golünü kaydetti. İlk yarıda skoru belirleyen gol ise Aatıf'tan geldi. Ceza sahasının içinde topla buluşna aatıf dar alanda önce rakiplerinden sıyrıldı ve topu Rybka'nın bakışlarının arasında topu filelerle buluşturdu.

Fenerbahçe ikinci yarıya da golle başladı. Ceza sahasının içinde topla buluşan Soldado sert bir vuruşla Rybka'yı mağlup etti ve skoru 5-0 yaptı. Karşılaşmada oyuna sonradan dahil olan Nabil Dirar 77. dakikada ceza sahasının dışından attığı golle farkı 6'ya çıkardı.

Karşılaşmanın uzatma dakikalarında Janssen topu ağlarla buluşturdu ve sarı lacivertliler aldıkları 7-0'lık galibiyet ile şampiyonluk umutlarını son haftaya taşıdı. 

Fenerbahçe'de Skrtel ve Dirar Kardemir Karabükspor maçında gördükleri sarı kartlar ile Atiker Konyaspor maçında cezalı duruma düştü.

Kardemir Karabükspor ise bu sonuçla 2000-01 sezonundan bu yana Süper Lig’de bir sezonda kalesinde en çok gol gören takım oldu.

KARDEMİR KARABÜKSPOR - FENERBAHÇE: 0-7

Stat: Dr. Necmettin Şeyhoğlu

Hakemler: Hüseyin Göçek, Alpaslan Dedeş, Erdem Bayık

Kardemir Karabükspor: Rybka, Hakan Aslantaş, Kravchenko, Tayyib Talha Sanuç, İshak Doğan, Osman Çelik, Murat Akın (Dk. 72 Yusuf Akbulut), Cem Özdemir (Dk. 59 Ahmet Karadayı), Kage (Dk. 77 Özgür Yılmaz), Bliznichenko, Ergin Keleş 

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Şener Özbayraklı, Skrtel, Neustaedter, Hasan Ali Kaldırım, Giuliano, Mehmet Topal, De Souza, Chahechouhe (Dk. 83 Valbuena), Fernandao (Dk. 66 Nabil Dirar), Soldado (Dk. 66 Janssen)

Goller: Dk. 2 Kravchenko (kendi kalesine), Dk. 20 ve Dk. 29 Fernandao, Dk. 38 Chahechouhe, Dk. 47 Soldado, Dk. 77  Nabil Dirar, Dk. 90+4 Janssen (Fenerbahçe) 

Sarı kartlar: Dk. 12 Skrtel, Dk. 68 Nabil Dirar (Fenerbahçe), Dk. 23 Kage, Dk. 80 Yusuf Akbulut (Kardemir Karabükspor)