Guardiola'dan itiraf! "Premier Lig çok zor"

Guardiola'dan itiraf! "Premier Lig çok zor"
Manchester City menajeri Pep Guardiola, Premier Lig’in kendisini çok daha iyi bir menajer yaptığını söyledi. Guardiola'ya göre Premier Lig’in zorluğu, kendini geliştirmek isteyen menajerlere büyük bir fırsat sunuyor.

4 sezon çalıştırdığı Barcelona ile 3 LaLiga ve 2 Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu kazandıktan sonra, Bayern Münih'e giden Pep Guardiola, Almanya macerasını 3 Bundesliga şampiyonluğu ile noktalamıştı. Bavyera ekibinden ayrıldıktan sonra Manchester City'nin başına geçen Katalan menajer, takımını geçen sezon puan ve gol rekoru ile Premier Lig şampiyonluğuna taşımıştı.

Liverpool Üniversitesi’nin organize ettiği bir konferansa katılan Guardiola, Premier Lig’in kendisini çok daha iyi bir menajer haline getirdiğini söyledi. Avrupa'da 5-6 takımın şampiyonluk yarışı verdiği tek ligin İngiltere'de olduğunu vurgulayan Guardiola; "Sadece şampiyonluk adaylarının sayısının fazlalığıyla değil; fikstürüyle, havasıyla, hakemlerin sertliğe daha fazla müsade etmesiyle Premier Lig çok zor. Bu da sizi kendinizi geliştirmeye zorluyor. Ne İspanya'da ne Almanya'da bu kadar iyi bir menajerdim. Burada birçok zorluğun üstesinden geldiğimi ve artık çok daha iyi bir menajer olduğumu düşünüyorum" dedi.