Göztepe - Evkur Yeni Malatyaspor: 0-0 (ÖZET)

Video yükleniyor...

Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında Göztepe sahasında Evkur Yeni Malatyaspor'la 0-0 berabere kaldı.

Karşılaşmaya etkili başlayan topla daha fazla oynayan ekip ev sahibi Göztepe olmasına rağmen ilk büyük tehlike 35. dakikada Evkur Yeni Malatyaspor'dan geldi. Chabake ceza alanı dışından yaptığı sert şut üst direkten oyun alanına geri dönen topu Göztepe savunması uzaklaştırmayı başardı. İlk yarının kalan dakikalarında takımlar skoru değiştiremedi ve devre arasına 0-0 eşitlikle girildi.

Karşılaşmanın ikinci yarısında Yeni Malatyaspor 56. dakikada bir kez daha gole çok yaklaştı. Malatyaspor kalecisi Farnolle'un uzun gönderdiği topta defansın arkasına iyi bir koşu yapan Adem Büyük ceza sahası içinde yaptığı vuruşta top Malatyaspor adına bir kez daha direkten oyun alanına geri döndü. 

İlk yarıya oranla çok daha fazla net pozisyon üreten Yeni Malatyaspor girdiği pozisyonları gole çeviremedi. Göztepe ikinci yarının son 20 dakikasında oyunda dengeyi sağlarken son bölümleri büyük bir heyecana sahne olan mücadelede her iki takımda skoru değiştirmeyi başaramadı ve karşılaşma 0-0 eşitlikle sona erdi.

Bu sonuçla Avrupa Kupalarına katılma hedefinde kritik bir 2 puan kaybeden Göztepe puanını 48'e yükseltirken, Evkur Yeni Malatyaspor puanını 40 yaptı.

GÖZTEPE - EVKUR YENİ MALATYASPOR: 0-0

Stat: Bornova

Hakemler: Hüseyin Göçek, Alpaslan Dedeş, Erdem Bayık

Göztepe: Beto, Sabri Sarıoğlu (Dk. 84 Muhammed Enes Durmuş), Reis, Kosanovic, Leo, Halil Akbunar, Poko, Castro, Tayfur Bingöl (Dk. 58 Demba Ba), Axel (Dk. 73 Gouffran), Ghilas

Evkur Yeni Malatyaspor: Farnolle, Chebake, Mina, Sadık Çiftpınar, Cissokho, Eren Tozlu (Dk. 68 Gilberto), Diallo (Dk. 80 Rahman Bura Çağıran), Azubuike, Adem Büyük (Dk. 90+3 Dia), Aytaç Kara, Boutaib

Sarı kartlar: Dk. 31 Eren Tozlu (Evkur Yeni Malatyaspor), Dk. 61 Poko, Dk. 75 Ghilas, Dk. 83 Demba Ba (Göztepe)