Galatasaray'da Emre Akbaba için formül aranıyor

Video yükleniyor...

Spor Soto Süper Lig'in ilk haftasını MKE Ankaragücü galibiyeti ile lider kapatan Galatasaray'da moraller yerinde, transfer çalışmalarını da titizlikle sürdüren sarı kırmızılılar hata yapmak istemiyor.

Spor Toto Süper Lig'de 2018 - 2019 sezonunun ilk haftasında Ankaragücü'nü 3-1 ile geçerek haftayı lider tamamlayan Galatasaray'da Göztepe maçının hazırlıkları başladı. 

Süper Kupa finalindeki mağlubiyetin ardından kadroda değişikliğe giden ve Ankaragücü mücadelesinde farklı bir 11 tercih eden teknik direktör Fatih Terim'in Göztepe karşısında da kazanan kadroyu sahaya sürmesi bekleniyor. Özellikle hem Süper Kupa finalinde hem de Ankaragücü maçında fileleri sarsarak sezona iyi bir başlangıç yapan Eren Derdiyok'un karşılaşmaya ilk 11'de başlama ihtimali son derece yüksek. 

Yeni transferler Muğdat Çelik ve Henry Onyekuru, teknik direktör Fatih Terim'in şans vermesi halinde Göztepe maçıyla birlikte ilk kez Ali Sami Yen Spor kompleksi Türk Telekom stadyumunda forma giyerek taraftarın önüne çıkma fırsatı yakalayacak. Nijeryalı oyuncu Ankaragücü mücadelesinde 84 dakika oyunda kalırken sergilediği performans ile teknik heyetten geçer not aldı. Teknik direktör Fatih Terim'in Onyekuru'ya yine ilk 11'de şans vermesi bekleniyor. 

Öte yandan Galatasaray'da merak edilen bir başka konu ise transfer, yönetim bu konuda son derece titiz bir çalıştırma gerçekleştirirken hata yapmak istemiyor. Sarı kırmızılıların özellikle stoper ve orta sahaya takviye yapması beklenirken, kadroda yer açılabilmesi ve finansal fair play kuralları gereği kadrosundan bazı isimlerle de yolları ayırması gerekiyor. 

Bir an önce transferi tamamlamak isteyen Galatasaray yönetimiyse kiralama ve takas formülleri üzerinde duruyor. Özellikle stoper bölgesi için ilk günden bu yana listenin en tepesinde bulunan Denayer'in kendisine gelen transfer tekliflerini reddettiği ve Galatasaray'da oynamak istediği iddia edilirken kulübü Manchester City'nin Belçikalı oyuncuyu bonservis bedeli ile göndermek istediği belirtiliyor. Premier Lig'de transfer döneminin sona ermesi ve oyuncunun tercihinin de Galatasaray olması bu transferde sarı kırmızılıların elini güçlendiriyor. 

Öte yandan Galatasaray yönetiminin Aytemiz Alanyaspor ile 1 yıl daha kontratı bulunan ve yeni sezonun ilk haftasında Demir Grup Sivasspor deplasmanında yedek bekleyen Emre Akbaba'yı transfer etmek için formül arayışları sürüyor.