Safet Susic'e göre Süper Kupa'nın sırrı

Video yükleniyor...

Akhisarspor Teknik Direktörü Safet Susic, güzel bir gece yaşadıklarını söyledi.

İyi ve kaliteli bir takıma karşı oynamanın kolay olmadığına işaret eden Susic, şöyle konuştu:

"Öncelikle futbolcularımı kazandıkları zafer için tebrik ediyorum. Futbolcularıma sahaya çıkmadan önce, 'sahaya çıkın ve futbol oynayın, hiçbir zaman baskı altına girmeyin çünkü karşımızda büyük bir takım var ve bunun farkındayız. Kaybettiğiniz takdirde kimse size bir şey demeyecek. Kaybetseniz de büyük bir şey kaybetmeyeceksiniz. Bundan dolayı siz sahaya çıkın ve elinizden geleni yapın ve oyundan zevk alın.' dedim. Onlar da bugün 120 dakika boyunca ellerinden geleni yaptılar. Maçın sonunda kupayı almayı hak ettiler." 

Kupaya Galatasaray'dan daha fazla motive olduklarının altını çizen Susic, "Galatasaray zaten bu kupayı 5 defa almıştı. Bizim ise bir daha ne zaman kazanacağımız belli değildi. O yüzden kupayı almaya Galatasaray'a göre daha fazla motiveydik." şeklinde konuştu. 

Bir gazetecinin Fatih Terim'in açıklamalarını takip eden basın mensuplarının, kendisini beklemeden salonu terk etmelerine ilişkin soruya ise "Her halde çok yorgundular. O yüzden gitmek istemişlerdir. Şu an baya bir geç oldu. Saat 01.00'e geliyor. Bunlar bizim için önemli değil. Önemli olan bugün sahadaki mücadeleydi. Bir aydır bu maça hazırlanıyoruz. Herkes sahada elinden geleni yapmaya çalıştı. Belki de bu yüzden bu kupayı kazandık. Dikkat edilmesi gereken olay bu bence." yanıtını verdi.