Galatasaray - Benfica maçının özeti burada

Video yükleniyor...

UERA Avrupa Ligi'ndeki temsilcilerimizden Galatasaray, sahasında Benfica'ya 2-1 yenildi ve tur için avantajı rakibine kaptırdı. 

Fatih Terim, yeni transferler Mbaye Diagne, Christian Luyindama ve Marcao'yu Benfica karşısında ilk 11'de görevlendirdi. Galatasaray'ın devre arasında renklerine kattığı ve UEFA'ya ismini bildirdiği bu futbolcular, sarı-kırmızılı takımla ilk Avrupa maçına çıktı. UEFA'ya isimleri verilmeyen yeni transferlerden Kostas Mitroglou, Semih Kaya ve Emre Taşdemir ise müsabakanın kadrosunda bulunmadı.

Benfica'nın, sakatlıkları bulunan 2 oyuncusunun yanı sıra 3 as futbolcusu maçın kadrosunda yer almadı. Portekiz temsilcisinde sakatlıkları bulunan Jardel Vieira ve Ljubomir Fejsa ile as oyuncular Alejandro Grimaldo, Pizzi ile Jonas, İstanbul'a getirilmedi.

Galatasaray karşılaşmaya hızlı başladı. Önde baskıyla rakibi karşısında etkili olmaya çalışan temsilcimiz 19. dakikada gole yaklaştı. Feghouli'den aldığı pasla sağ kanatta topla buluşan Linnes, yerden ceza sahası içine ortasını yaptı. Diagne'nin dokunamadığı topa penaltı noktası üzerinde Onyekuru gelişine vurdu, top az farkla dışarı gitti. 

26. dakikada hiç beklemediğimiz bir şey oldu ve Benfica penaltı kazandı. Sol kanattan yapılan ortada, hakem Manzano, ceza sahası içinde Marcao'nun topa elle oynadığı gerekçesiyle tartışmalı bir şekilde penaltı noktasını gösterdi. 28. dakikada penaltı atışını kullanan Salvio, topu Muslera'nın sağından ağlara gönderdi. 

Galatasaray, 2. yarıya iyi başladı ve golü buldu. 54. dakikada Nagatomo'nun ortasında arka direkte iyi yükselen Luyindama skoru dengeleyen isim oldu. Goldan sonra Galatasaray'ın baskısı devam etti ancak 64. dakikada yine bireysel bir hatayla konuk takımın 2. golü geldi. Atılan uzun topta Marcao biraz ağır davranınca Seferovic araya girdi ve skoru 2-1'e getirdi.

Kalan bölümde Galatasaray istediği pozisyonları bulamadı ve mücadele konuk takımın 2-1'lik üstünlüğüyle sona erdi. Böylece Benfica rövanş öncesi büyük bir avantaj yakalamış oldu. 


GALATASARAY - BENFİCA: 1-2

STAT: Türk Telekom Stadı
HAKEM: Jesus Gil Manzano

GALATASARAY: Muslera, Linnes, Luyindama, Marcao, Nagatomo, Fernando, Ndiaye, Belhanda, Feghouli, Onyekuru, Diagne
TEKNİK DİREKTÖR: Farih Terim 

BENFİCA: Vlachodimos, Corchia, Dias, Ferreira, Riberio, Salvio, Fernandes, Florentino, Cervi, Felix, Seferovic
TEKNİK DİREKTÖR: Bruno Lage