TFF Süper Kupa Akhisarspor'un

TFF Süper Kupa Akhisarspor'un
Süper Kupa'da kazanan  Akhisarspor oldu. Son şampiyon Galatasaray'ı penaltılarla 5-4 yenen yeşil siyahlılar, Süper Kupa'nın sahibi oldu. 

Süper Lig'de geçen sezonun şampiyonu Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası'nın son sahibi Akhisarspor'u karşı karşıya getiren karşılaşmaya iki takım da zeminin kötülüğü nedeniyle kontrollü başlarken, Ege ekibi ilk kontratağında golü buldu. Galatasaray kornerinden sonra orta sahada topu alan Manu, ceza sahasına kadar topu sürdü, vuruşunda top direkten döndü, Seleznyov tamamlayan isim oldu. Ukraynalı isim, böylece Sarı kırmızılı takıma 6. maçında 6. golünü atmış oldu. 
İlk yarı boyunca organize olmakta oldukça zorlanan Galatasaray'ın en önemli atağında kaleci Fatih ile karşı karşıya kalan Rodrigues ceza sahasına girmeden Dany'nin müdahalesiyle yerde kaldı. Cüneyt Çakır, VAR incelemesinin ardından Dany'ye sarı kart verdi. 

İkinci yarıda Galatasaray, beraberlik için bastırırken, Akhisar savunmada kaldı ve kontralarla etkili olmaya çalıştı. 75'te Miguel Lopes ile çok net bir fırsatı kaçıran Akhisarspor, 79'da golü kalesinde gördü. Nagatomo'nun pasında Eren Derdiyok topu ağlara gönderdip skoru eşitledi. Bu golle maç da uzatmaya gitti. 

Uzatmalar boyunca iki takım da sonucu değiştiremedi ve mücadele penaltılara gitti.  Akhisarspor'da Güray Vural, Larsson, Ömer Bayram, Miguel Lopes ve Seleznov fileleri havalandırdı. Galatasaray'da ise Selçuk İnan, Eren Derdiyok, Feghouli ve Rodrigues, topu filelerle buluştururken, Gomis penaltı atışından yararlanamadı.

Penaltı atışları sonunda Akhisarspor, Galatasaray'a 5-4 üstünlük sağlayarak kupanın sahibi oldu.. Yeşil siyahlılar böylece Ziraat Türkiye Kupası'nın ardından 2. kupasını kazanmış oldu. 

GALATASARAY - AKHİSARSPOR: 4-5 (Penaltılarla)

STAT: 
Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu
SAAT: 20.45
HAKEM: Cüneyt Çakır

GALATASARAY:  Muslera, Linnes, Serdar Aziz, Maicon, Nagatomo (Dk. 102 Carole), Donk (Dk. 76 Selçuk İnan), Fernando (Dk. 69 Yunus Akgün), Feghouli, Belhanda (Dk. 59 Eren Derdiyok), Rodrigues, Gomis

AKHİSARSPOR:  Fatih Öztürk, Vrsajevic (Dk. 66 Larsson), Dany, Mustafa Yumlu, Ömer Bayram, Aykut Çeviker, Sissoko, Bilal Kısa (Dk. 98 Onurcan Güler), Barbosa (Dk. 63 Miguel Lopes), Manu (Dk. 76 Güray Vural), Seleznov
TEKNİK DİREKTÖR: Safet Susic

GOLLER: Dk. 5 Seleznov (Akhisarspor), Dk. 79 Eren Derdiyok (Galatasaray)
SARI KARTLAR: Dk. 14 Mustafa Yumlu, Dk. 43 Dany, Dk. 45+3 Manu (Akhisarspor), Dk. 77 Rodrigues, Dk. 116 Serdar Aziz (Galatasaray)

ATANLAR: Selçuk, Eren, Feghouli, Rodrigues, (Galatasaray), Güray, Larsson, Ömer, Lopes, Seleznyov (Akhisarspor) 
ATAMAYANLAR: Gomis (Galatasaray)