FBİAD'dan taraftarlara çağrı

FBİAD'dan taraftarlara çağrı
Fenerbahçeli İş Adamları Derneği (FBİAD) Çalıştayı, Fenerbahçe Serkan Acar Resort&Sports Topuk Yaylası'nda yapıldı. 

Düzce'nin Kaynaşlı ilçesindeki Topuk Yaylası'nda bulunan kulüp tesislerinde hafta sonu düzenlenen çalıştaya, sarı-lacivertli camianın önemli isimleri katılırken, taraftarlar için bir bildiri yayımlandı.

"Yenilsen de yensen de taraftarın seninle, üzüntünle sevincinle seninle birlikte" başlığıyla yayımlanan bildiride, taraftarlardan her koşulda futbol takımına destek vermesi istendi.

Bildiride, şu ifadelere yer verildi:

"Takımın başındaki teknik direktörün mesleki bilgi ve beceresine saygı göstereceğiz, görevini rahat bir şekilde icra edebilmesi için gereken şartları oluşturacağız. Bir taraftar olarak doğal hakkım olan protesto etme hakkımı, eğer gerekiyorsa kesinlikle ve kesinlikle 90 dakika sırasında değil, sonrasında kullanacağız. Medyada ve sosyal medyada ortaya atılan algı operasyonlarının peşinden koşup Fenerbahçe'ye, Fenerbahçe futbolcularına ve teknik heyetine sırtımızı dönmeyeceğiz."

Futbol takımının maç sırasında ıslıklanmaması gerektiği vurgulanan bildiride, rakip takıma da küfür edilmemesi gerektiği belirtilerek, "Fenerbahçe’nin seçilmiş başkanı ve yönetiminin çalışma yöntemi ve kararlarına saygı göstereceğiz. Onları günlük uygulamalara, popülist davranışlara zorlamayacağız. Kısa dönemli çözümler yerine orta ve uzun dönemli plan, program ve projelere teşvik edeceğiz. Fair play ruhuna, sporda sevgi, saygı ve hoşgörüye, sarının sıcaklığına, lacivertin derinliğine ve en önemlisi Fenerbahçe'nin adı henüz koyulmamış büyüklüğüne, kalpten inanmış Fenerbahçeliler olarak söz veriyoruz." denildi.

FBİAD Başkanı Güven Güleşçe de çalıştayın çok verimli geçtiğini ifade ederek, "Dernek olarak Fenerbahçe Kulübüne katma değer sağlayacak projeler geliştirmek hedefiyle yola çıktık. Topuk Yaylası'nda bu projeleri somutlaştırma imkanı bulduk. Fair play ruhu gibi unsurların geniş kitlelere yayılması için neler yapabiliriz, bunları konuştuk. Türkiye'nin en büyük sivil toplum örgütü olan Fenerbahçe'ye sevdalı iş insanları olarak, sosyal sorumluluk projelerine ilk günden itibaren büyük önem veriyoruz." değerlendirmesinde bulundu.