Düğüm çözülüyor! Şampiyon, play-off, küme düşenler...

Video yükleniyor...

Spor Toto 1. Lig'de son iki haftaya girilirken ligin hem üst sıralarında hem play-off mücadelesinde hem de düşme hattında heyecan zirveye çıkmış durumda. Süper Lig'e direkt giden ikinci bilet, play-off sıralaması ve ligde kalma yarışı adına belirleyici olabilecek maçların oynanacağı 37. haftada tüm maçlar, salı günü 17:00'de oynanacak.
 
Ligi şampiyon tamamlamayı garantileyen ve kupasını da kaldıran Yılport Samsunspor, play-off'ta kendine avantajlı bir konum bulmaya çalışan Bodrumspor'u konuk edecek. İlk iki şansını kaybeden, 3. sıra için de işini oldukça zora sokan Eyüpspor ise, ligin iddiasız ve rahat konumdaki takımlarından Dyorex Boluspor'a konuk olacak. Arda Turan yönetiminde henüz kazanamayan İstanbul ekibi, Bolu'dan zaferle dönmenin planlarını yapıyor. Düşme tehlikesini tam anlamıyla atlatamasa da ligin nispeten rahat konumdaki takımlarından bir diğeri olan Tuzlaspor'un misafiri ise Manisa FK olacak. Manisa temsilcisi, play-off bileti adına son şansını kullanmaya çalışacak.
 
Haftanın en kritik maçlarından bir diğeri de Göztepe ile Çaykur Rizespor arasında oynanacak. Haftaya en yakın rakibinin 4 puan önünde 2. basamakta giren Çaykur Rizespor kazanması halinde adını Süper Lig'e yazdıran ikinci takım olacak. Atmacalar'a, rakiplerinin puan kaybetmesi halinde bir puan da yeterli olacak.
 
Ankara'daki randevu ise ligde kalma savaşıyla Süper Lig'e yükselme mücadelesinin iç içe geçtiği bir 90 dakikaya sahne olacak. Erzurumspor FK galibiyetiyle haftalar sonra düşme hattından çıkan Gençlerbirliği, doğrudan play-off finaline giden bileti elinde bulunduran Sakaryaspor'u ağırlayacak. Sakarya deplasmanında mağlup olarak 3. sıraya kaybeden Pendikspor ise, play-off şansını son haftaya taşımayı amaçlayan BeyÇimento Bandırmaspor'la karşılaşacak.
 
Haftanın, belki de ligin kader maçı ise İzmir'de oynanacak. Haftaya düşme hattının 1 puan üzerinde giren Altınordu'yla, bir basamak altında yer alan Erzurumspor FK kozlarını paylaşacak. Erzurum ekibinin mücadeleden puansız ayrılması halinde, diğer maçların skorlarına göre lige veda eden ikinci takım olma ihtimali bulunuyor.
 
Altay'ın bay geçeceği haftada tüm maçların heyecanı yine beIN SPORTS ekranlarında yaşanacak.

 
SPOR TOTO 1. LİG ÖZETLERİ İÇİN TIKLAYIN