İşte Akhisarspor - Beşiktaş maçının özeti

Video yükleniyor...

Süper Lig'in ilk yarısını istediği gibi geçiremeyen Beşiktaş, ikinci yarıya fırtına gibi başladı. Yeni transferler Burak Yılmaz ve Mirin'in ilk 11'de başladığı maçta Kara Kartal, Akhisar deplasmanından 3-1'lik zaferle ayrıldı.

Maça iki takım da çok hızlı girerken perde muhteşem bir golle açıldı. 23. dakikada ceza sahası dışından inanılmaz bir şut çıkaran Dorukhan Toköz, bu sezonun en güzel gollerinden biriyle Beşiktaş'ı öne geçirdi. İlk yarıyı 1-0 önde kapatan siyah beyazlılar ikinci yarıya da fırtına gibi girdi. 48'de Quaresma'nın ortasında kafayı vuran Gökhan Gönül skoru 2-0'a getirirken, 76'da sahneye çıkan Cyle Larin farkı üçe çıkardı. 81'de Cikalleshi'nin attığı gol ise maçın skorunu belirledi.

Bu sonuçla Beşiktaş 29 puana yükselirken Akhisarspor 17 puanda kaldı.

Akhisarspor'dan kural hatası
Spor Toto Süper Lig'in ikinci devresinin açılışında Akhisarspor-Beşiktaş maçında kural ihlali yapıldı. Ev sahibi Akhisarspor, 21 kişilik maç kadrosunda 13 yabancı bulundurduğu için siyah-beyazlı ekip 3-0 hükmen galip sayılacak. 

Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasında Akhisarspor, Beşiktaş'ı konuk etti. Siyah-beyazlılar karşılaşmadan 3-1 galip ayrıldı. Ancak Akhisarspor, 21 kişilik maç kadrosunda kurallara aykırı olarak 13 yabancı futbolcu bulundurduğu için futbol müsabaka talimatnamesinin 22. maddesine göre hükmen mağlup sayılacak. 
Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş'ın 3-1 üstünlüğü ile sonuçlanan karşılaşmayı 3-0 olarak tescil edecek. 

Akhisarspor: 1 - Beşiktaş: 3

Stat: Spor Toto Akhisar
Hakemler: Ümit Öztürk, Kemal Yılmaz, Osman Gökhan Bilir

Akhisarspor: Fatih Öztürk, Vrsajevic (Dk. 86 Onur Ayık), Miguel Lopes, Caner Osmanpaşa, Güray Vural, Regattin, Sissoko, Serginho, Manu (Dk. 71 Barbosa), Josue, Bokila (Dk. 46 Cikalleshi)

Beşiktaş: Karius, Gökhan Gönül, Vida, Isimat-Mirin, Caner Erkin, Quaresma, Medel (Dk. 84 Hutchinson), Dorukhan Toköz, Lens, Ljajic (Dk. 79 Oğuzhan Özyakup), Burak Yılmaz (Dk. 64 Larin)
 
Goller: Dk. 23 Dorukhan Toköz, Dk. 48 Gökhan Gönül, Dk. 76 Larin (Beşiktaş), Dk. 81 Cikalleshi (Akhisarspor)

Sarı kartlar: Dk. 24 Manu, Dk. 66 Miguel Lopes, Dk. 88 Barbosa (Akhisarspor), Dk. 28 Medel, Dk. 36 Quaresma, Dk. 50 Caner Erkin, Dk. 86 Vida (Beşiktaş)